I artikkelen ligger det annonselenke til Stkfinans.no


kjøp av hund golden retreiver

Det er dyrt å kjøpe hund, men sparer du smart er du raskt i mål!

Å kjøpe en hund koster mye penger og spesielt gjelder dette hvis du skal ha en rasehund. Disse hundene koster mye penger av den enkle grunn at de er renraset og er avlet frem på denne måten. I tillegg er stamtavler og slik med på å drive prisene opp. At man må ut med 15-20000 kroner for en hund er derfor langt i fra unormalt, og i mange tilfeller er det enda dyrere.

Man kan for eksempel kjøpe dyr som er ferdig dressert, som for eksempel gjeterhunder, og da vil kostnadene blir langt dyrere, så spørsmålet for mange vil derfor være følgende: hvordan skal jeg få råd til dette?

Det er naturligvis mange måter å gjøre ting på, og én av disse kan være å refinansiere et boliglån eller lignende slik at man må denne måten frigjør penger – noe du leser mer om ved å klikke på lenken. (Representativt låneeksempel: eff.rente 17,89%, 65.000 o/5 år, etabl.geb. 900, totalt 96.030.)

Sparing er best!

Det aller beste når man skal kjøpe noe, og da gjelder det hva som helst, er å betale kontant. Har du pengene på bok og du kan cashe ut er du ferdig med kjøpet der og da og slipper for eksempel å betale ned på et lån. Lån er naturligvis helt ok, men det gjør selvsagt kjøpet mye dyrere ettersom man får renter og avgifter. Nå blir det jo ikke de helt store beløpene når man skal kjøpe dyr, men det handler om å være prinsipiell: man kaster ikke bort penger hvis man kan unngå det!

Vårt standpunkt er derfor at du burde spare penger til du skal kjøpe deg en hund, og det betyr at det rett og slett bare er å sette i gang! Haken for mange er dessverre at det å spare ofte viser seg å være en vanskelig kunst, og det er jo utvilsomt dét! Man kan sette et fast trekk hver måned som iverksettes når man får lønnen på konto, men som sagt er det jo mange som rett og slett ikke får det gjort. Man kan bruke mindre penger og gå inn og overføre det som står igjen etter lønnen, men heller ikke dét er så altfor lett.

Heldigvis finnes det en løsning som fungerer veldig bra og som gjør sparingen til en lek – og før du vet ordet av det så har du nok penger til å gjennomføre ‘kjøpet’ av en ny bestevenn!

Sparing med bruk av bankkortet!

Det har i forholdsvis lang tid vært kjent at man kan spare penger ved å bruke bankkortet og denne formen for sparing kalles for mikrosparing. Det heter mikrosparing fordi man kan spare små beløp hver gang man bruker bankkortet sitt, men i enkelte banker kan man spare flere hundre kroner hver gang – hvis man har lyst og råd. Alt dette kan man fikse selv i egen nettbank og vi er ganske sikre på at alle banker tilbyr dette spareproduktet. Vi bruker jo som kjent kortene mye og et trekk på 50 kroner kan for eksempel være en god start. I løpet av kort tid, for eksempel en måned, har man fort lagt av 2-3.000 kroner, og da er man godt på vei!

Bankkort samling

Du sparer kjapt når du bruker bankkortet!

Det kan være smart å beregne hvor mye du bruker kortet ditt slik at du ikke tømmer bankkontoen din og sparer alt! Du skal jo tross alt ha råd til å leve i tillegg, men som sagt er dette en svært effektiv måte å legge til side penger på ettersom det blir en form for tvungen sparing.

Bruker du kortet ofte og flere ganger daglig kan det være smart å sette en maksgrense for hvor mye du kan spare, og denne kan for eksempel var på 200 kroner eller der omkring. Klarer du å legge til side et slikt beløp er det meget bra, og da vil du komme i mål fortere enn du tror. Er dere flere i husholdningen som ønsker å bidra vil dere kunne komme i mål i løpet av et par måneder, uten problemer.

Denne sparingsformen har vært oppe i mediene flere ganger og ekspertene er veldig rause i omtalene sine.

Opprett en egen bankkonto

Det kan i tillegg være smart å opprette en egen konto til formålet slik at pengene går dit hvor du ikke ‘når’ dem så enkelt. Dette er det mange som gjør og som de har suksess med. I tillegg vil det være veldig smart å fortsette med sparingen, for som du vet er det bestandig smart å ha penger i bakhånd! Kanskje kan du fortsette sparingen og ha en sommerferie-reise som mål? Dette er det også mange som gjør og det vil gi deg en helt annen handlefrihet. Å ha penger på bok, en såkalt buffer, er noe som anbefales absolutt alle sammen!

Som sagt fikser du alt dette i nettbanken og hos noen tilbyr man blant annet et utvidet sparetilbud. DNB har et litt morsomt program hvor du legger inn sparemålet ditt og hvor mye penger du trenger. Du vil hele tiden ha en oversikt over hvor mye du mangler og hvor langt du har kommet oppgitt i prosent. Du har sjansen til å legge inn et bilde av det som du sparer til og da kan et bilde av den ønskede hunden kanskje motivere deg enda mer!

Tenk deg om

Når du sparer på denne måten får du også en sjanse til å tenke deg nøye om slik at du ikke gjør noen overilte og ugjennomtenkte impulskjøp. Slike kjøp kan jo som kjent bli veldig kostbare og spesielt hvis man ombestemmer seg etter kort tid. Når det gjelder en hund så vil du utvilsomt tape verdi på dyret hvis du selger den etter kort tid, og årsaken til dét er naturligvis at den ikke kommer rett fra oppdretteren.

Sparing over tid vil gi deg en mulighet til å tenke deg om både to og tre ganger og det er derfor nok en fordel med å spare på denne måten. Tenk deg også nøye om for hvilken rase du er lyst på og tenk på bruken. Er du mye ute i skog og mark så kan jakthunder være et godt valg, men som sagt finnes det uendelig med muligheter. Bor du i en liten leilighet i en by så vil en rolig hund som ikke er så stor kunne være et godt valg.

Uansett hva du tenker: lykke til med både hundekjøp og sparing, og vi sier det igjen – det er bare å komme i gang!