Oppdragelse og dressur av din hund er noe det viktigste du foretar deg som hundeeier, men dessverre er det mange som ikke tar dette på alvor. Dette kan føre til at du får en hund som er sjefen i ditt eget hus, og dette er en utrolig slitsom og tung situasjon å oppleve.

Mange hundeeiere makter rett og slett ikke å sette de grensene som kreves når eier en hund, og et liv som hundeeier kan da fort bli både utfordrende å slitsomt, og da langt i fra på en positiv måte. Et kjæledyr er langt i fra noen utstillingsobjekt som vil forholde seg rolig 24 timer i døgnet, og dette gjelder i alle fall for hunder. Dyrene trenger både stimuli, bevegelse og klare rammer, for hvis ikke ender du opp med en firbent skapning som sakte men sikkert tar over hjemmet ditt. Hvem er det for eksempel som tar i mot gjestene når de kommer til deg? Er det du eller bikkja? Dette skal være klinkende klart, og det er naturligvis du som skal være i den posisjonen.

Bikkja skal rett og slett kjenne sin plass på rangstigen og er ikke den som skal ta i mot dine besøkende med bjeffing og skråling, og enda verre ved å hoppe opp på de som kommer på besøk. Husk at det er mange som har et meget anstreng forhold til hunder og hvis du ikke har kontroll på ditt dyr kan du faktisk risikere at enkelte rett og slett ikke vil komme på besøk til deg. Kursing er derfor essensielt, og der er det mye å hente for deg som hundeeier.

Det handler om å få en hund som er velfungerende i alle dagliglivets faser og hvis du lykkes med det vil din opplevelse som hundeeier bli mye mer behagelig, og dette gjelder såvel som for deg som hunden. Det hele er ganske enkelt: hvem er sjefen i ditt hus? Du eller hunden?