Vi som er opptatt av dyrevelferd er bestandig fornøyde når vi finner andre nettsider som gir god, nyttig og gratis informasjon om dyr – selv om det er andre dyr enn hunder.

AktivKanin.no er et slikt nettsted og vi fant virkelig mye god informasjon der inne som vi ønsker at våre lesere skal kunne nyte godt av. Kanskje er det slik at flere av dere ikke bare har hunder men også kaniner til husdyr, og vi vet jo virkelig hvor populære disse små rakkerne kan være blant små barn. Kaninhold er langt i fra noen enkel sak og det syntes vi kom godt frem på denne informative siden. Spesielt godt likte vi at de kom med en rekke praktiske og gode råd for kaninhold, og dette innebar alt fra optimalt bosted til generelle kostholdstips.

Kosthold vil bestandig være viktig for ethvert kjæledyr og det er ingen tvil om at det bedrives en god del feilforing rund omkring i de 1000 hjem. Dette gjøre naturligvis sjeldent med vilje men heller som er resultat av manglende kunnskap. Det er nettopp manglende kunnskap og ønsket om å dele den kunnskapen man har med andre som gjør at aktivkanin.no er et meget godt eksempel på hvordan hold av kaniner best bør gjøres.

Vi kommer derfor med en aldri så liten oppfordring til andre som måtte sitte med kunnskaper om dyrehold: har du en chinchilla, en papegøye eller et annen spennende kjæledyr som du kan mye om – hvorfor ikke dele det med resten av verden, eller i hvert fall de som har interesse av det her i Norge.

Vi trenger all den kompetansen som kan oppdrives når det kommer til behandling og stell av kjæledyr og jo mer vi vet jo bedre vil dyrene våre til syvende og sist få det – og det er jo tross alt det som teller hvis vi tenker oss om.