Det er nesten ingen tall som kan beskrive hvor mange hunder som finnes i Norge i dag, og at de firbeinte vennene våre er populære hersker det overhodet ingen tvil om! Antallet hunderaser er også meget stort og man kan få tak i så nær sagt alle mulige hunderaser i Norge i dag. Australsk Terrier og Løwchen er to flotte raser som det finnes oppdrettere av i Norge, og spesielt den førstnevnte er et flott eksemplar!

Den sorte lille skapningen kan minne om den norske elghunden og har noen likhetstrekk med den belgiske fårehunden Schipperke. Schipperken ble forøvrig i sin tid innført i Norge av ingen ringere enn Dronning Maud da hun kom til Norge sammen med Kong Håkon 7!

Den australske terrieren er en ruhøret type hun som i sin tid kom fra Storbritannia tidlig i det 19- århundret, og disse dyrene ble brukt til å jage vekk/fange rotter og mus. Rasen ble kryssavlet frem av en rekke forskjellige raser og ble offisielt anerkjent i 1850 og ble navngitt som Australsk Terrier i 1892 – rasen er blant annet godkjent i Norsk Kennelklubb.

Når det gjelder hunnens lynne og væremåte så er den som slike hunder skal være: lystig og årvåken med solide jaktinstinkter! Hunder er også over gjennomsnittlig intelligent når det kommer innenfor feltene lydighet og arbeid og dette innebærer at den er enkel å trene opp. Men; terrier er terrier, og det innebærer at den kan være både sjefete og noe aggressiv – ham man andre dyr i huset bør man være på vakt. En voksen australsk hannterrier vil sannsynligvis ikke gå overens med andre voksne hannunder.

Når det er sagt: hunden har også blitt avlet frem som selskapshund og rasen er derfor som regel både nysgjerrig og snill med mennesker.