Å handle på nett er som regel billigere enn å handle i butikk – av naturlige årsaker. Derfor er det av like naturlige årsaker enormt mange nordmenn som handler på nett også, og det gjelder naturligvis også utstyr til dyr som for eksempel hundefôr eller andre artikler.

I den forbindelse er det kanskje på sin plass å komme med en velmenende råd, og her snakker vi om selve betalingsprosessen. Når det gjelder utvalg av varer er jo dette i en klasse for seg når det gjelder nettet, og finner du de riktige sidene kan du velge å vrake i forskjellige artikler fra alle mulige produsenter. Så på akkurat dette punktet vet du nok best selv hva som gjelder for deg og ditt kjæledyr, men som sagt er det betalingen vi skal snakke litt om.

Er det ikke bare å betale med kort da eller faktura eventuelt, spør du kanskje? Jo, det kan du selvsagt si, men det handler om mer enn bare å betale – det handler også om sikkerhet i forbindelse med kjøpet ditt. Når du handler din vare på nettet så er det jo unektelig slik at du forhåndsbetaler for den, for deretter å få den tilsendt i posten eller fraktet til deg på annet vis.

Har du da tenkt på at du faktisk ikke har noen slags form for garanti for at det du kjøper faktisk blir levert? Og hva skjer egentlig med pengene dine om nettbutikken går konkurs før de har levert varene til deg. Og hva om du oppdager en feil med varen etter at du har pakket opp? Har du betalt med ditt vanlige bankkort kan det bli svært vanskelig å få pengene tilbake, men om du har gjennomført betalingen med kredittkort står du utrolig mye sterkere.

Bruk av kredittkort er nemlig underlagt kredittkjøpsloven og gir deg som forbruker sterke rettigheter. Du kan lese mer om dine rettigheter ved kredittkjøp på denne siden.