Hundekjøring er en populær aktivitet i Norge og det går flere slike løp her til lands i løpet av året. Hundespannkjøring er imidlertid ingen lek og det krever et godt arbeid av alle hundeeiere som driver med dette.

En god trekkhund trenger flere gode egenskaper men den kanskje aller viktigste er at potene er gode og sterke. Et godt grunnlag for nettopp dette legges ved å ha godt for og en underlag som er bra der hvor hundene til daglig befinner seg. Men uansett hva man gjør: når det trenes og sesongen er i gang må potene ha litt assistanse for å holde seg funksjonable og gode gjennom en lang sesong.

Som i alle andre idretter for både dyr og mennesker dreier mye av arbeidet mot skader seg om å forebygge, og dette har man gode muligheter til når det gjelder trekkhunder. På høsten starter som regel en litt mer intensiv periode med trening og da vil man ofte oppleve at tredeputene på tårne får punktslitasje. Dette starter som regel først på hundens bakben, og dét på det stedet hvor beinet inne poten trykker aller mest og gir størst slitasje og belastning mot et hardt underlag.

Dette kan man enkelt forebygge ved å sette gummisokker på hundene, og disse sokkene varer over flere treningsøkter og er naturligvis med på å beskytte potene godt mens øktene pågår. Slike sokker kan man faktisk lage selv ved å benytte seg at en mopedslage i den korrekte størrelsen. Det er enkelt og greit bare å ta med seg en normal sokk i rett størrelse og deretter kjøpe en slange som har den korrekte bredden. Denne kan du godt klippe opp i lengder som er passelige og deretter sy dem sammen i den ene enden med en symasking.

Du kan deretter montere en borrelås der hvor sokken skal festes rundt foten, og dette gjør du ved å lage spalter i gummien. På denne måten kan du tre inn borrelåset inn og ut på begge sidene og dermed feste dem rundt føttene.

Det er ikke nødvendigvis behøvelig å smøre potene på høsten så lenge man gjør dette, men hvis man allikevel ønsker dette vil en potetsalve med tanninolje i fungere godt. Dette vil sørge for en fremming av tilvekst av tredeputen og kort fortalt gjøre den både sterkere og tykkere. Man kan også bruke tanninoljespray til dette formålet.

Tips hentet fra Hundekjøring.no.