Hundekjøp er en stor investering, og det er det på mange måter: for det første kan det koste en god del penger, litt etter hvilken hund du kjøper, og for det andre er det en omstilling i ditt liv som venter.

Vi starter med det første som altså går på penger. En renraset hun kan godt koste alt fra 10.-20.000 kroner og i mange tilfeller enda mer enn dette. Hvilken hunderase det er vil naturligvis være viktig for prislappens størrelse, men den vil altså være betydelig dyrere enn en blandingshund (bastard). Har man ikke penger til en slik investering er det naturligvis bare å hive seg i sparingen for å nå målet, men hvis dette ikke er et alternativ vil det kunne være smart å ta opp et lån, og det kan du lese mer om her. Uten at vi skal si så fryktelig mye mer om det akkurat her, så kan vi si at fordelen med dette lånet er at du får det innvilget på dagen og dermed kan ha pengene klare kjapt hvis du kommer over en hund du liker. Beløpene kan som sagt bli store, men ikke så fryktelig store at det ikke går an å ta opp et lite lån for å komme i mål.

Også den punkt nummer to: omstillingen i ditt liv. Du får ved å kjøpe deg en hund også et ansvar. Det betyr at du ikke bare kan leve livet ditt som tidligere men at du nå har et levende vesen som du må ta hensyn til og som trenger din omsorg og kjærlighet. For ja: hunder trenger ekstremt mye omsorg og kjærlighet og hvis du gir dem det har du en venn for livet – det kan vi love deg.

Når du før reiste på helgeturer til utlandet eller på besøk til venner er du nå nødt til å tenke på at du har en hund som du skal ta vare på. Du kan selvsagt sette den bort til venner, bekjente eller familie hver eneste gang, men hvis du ikke klarer å inkludere hunden i ditt liv må du enten droppe å få hund eller rett og slett endre livet ditt. Friluftsliv og mange turer er noe av det beste en hund vet, mens en hund som må tilbringe mye tid innomhus eller borte fra eieren sin ikke vil bli spesielt glad.