Du var kanskje klar over at dyr kan være effektive hjelpemidler i behandling av mennesker som er syke? Spesielt hos barn har det vist seg at sinnsstemningen løftes mange hakk bare ved et besøk av en såkalt sykehushund, og dette skal man virkelig ta på alvor.

På samme måte som med hund kan nok også en hest fungere på samme måten, men det blir naturligvis litt vanskelig å ta den med inn på sykehuset!

Men det vi naturligvis mener er at man kan ta barna med ut av de trasige sykehusmiljøet og kanskje gi dem en dag med noen andre opplevelser og erfaringer, slik at ungene kan få prøve noe nytt. En tur til en stall kan derfor være et kjempetilbud som kan løfte velværet og dagen til et sykt barn med mange mange hakk.

Etter retten skulle man hatt en velferdssykepleier på ethvert sykehus, hvis oppgave var å snakke med barna og gjøre ting sammen med dem – uten at det skulle være fokus på sykdom. Det kan være musikk og utflukter, spilling og mye mer. Tenk så bra dette kunne vært i velferds-Norge. Vi er helt sikre på at dette kunne vært en god ting å gjøre og som ville ha bedret hverdagen til syke barn. Men det er jo dessverre slik at det hele tiden skal spares penger, og da prioriteres naturligvis ikke slike ting.